IDŐFIZIKA A SMARAGDTÁBLÁKON

A Mandala-Véda Kiadó 2001-ben adta ki az igazság látnokai sorozatában Dr. M. Doreal: Az Atlantiszi Thoth smaragdtáblái című könyvét, 2490 Ft-ért. Az álnevet használó szerző a Fehér Templom Testvériségének vezetője volt és állítása szerint a Nagy Fehér Páholy utasítására jutott hozzá a smaragdtáblákhoz, amik tartalmát lemásolta és lefordította, majd az ezredforduló közeledtével nyilvánosságra hozta.
Az atlantiszi Thoth smaragdtábláiTizenkét aranykeretes, smaragdzöld tábláról van szó, amiket eredetileg egy Thoth nevű beavatott pap vitt magával egy űrhajó fedélzetén Atlantiszról, annak elsüllyedése előtt Egyiptomba (kb. 13000 évvel ezelőtt). Ott őrizték őket a Nagy Piramisban, míg Kr. e. 1300 évvel a papok elvitték őket (vitorláshajón?) Közép-Amerikába, a mayákhoz, valláspolitikai okokból. Amikor megérkeztek a spanyolok, a Yucatán félszigeten, a Napistennek emelt egyik templom oltára alá dugták el a táblákat előlük, ahol Doreal a piramis papságának utasítására rájuk talált és 1925-ben visszavitte őket Egyiptomba. Állítólag most is ott találhatók, elrejtve a Nagy Piramisban.
A könyv a tizenkét tábla szövegeit tizenöt fejezetre bontva ismerteti, Doreal kommentárjaival kiegészítve. Mivel rendelkezem a szövegek megértéséhez szükséges beavatásokkal és szakrális szaktudással, nyomban láttam, hogy Doreal csak egyes részletekbe volt úgy-ahogy (értsd: jól-rosszul) beavatott. Sajnálatos, hogy egyrészt rosszul fordította angolra az ősnyelv (atlantiszi hun-magyar) szavait, másrészt elképesztő ökörségeket és bugyutaságokat írt a kommentárjaiban, amitől igazi misztikus hablatynak tűnik az egész, nem fontos tankönyvnek és beszámolónak a teremtés működéséről. Továbbá a fordító (Hevesi Mihály) és a lektor (Bakos Attila) sem volt beavatott a témában, mert rosszul fordították vissza magyarra a szöveget. De ez van, egyelőre ezzel kell beérnünk. Ugyanígy járt egyébként az összes többi ősi szentirat is (Upanisadok, Dzyan könyve, Zohar), amikben a teremtésfilozófiával kapcsolatos isteni tudás maradt fenn az utókorra.
A helyzet javítása érdekében a smaragdtáblák szövegét gépre vittem és készítettem hozzá egy időfizikai és teremtésfilozófiai szakkommentárt (dőlt betűkkel), valamint – legjobb tudásom szerint – újraírtam a szöveget, próbálva rekonstruálni az eredeti változatát. De nem nyelvészetileg, hanem az értelme szerint, mert esetünkben a tanítás által hordozott információ a lényeges, nem a régies nyelvi megfogalmazása. A javított változat rtf formátumban, zip-be tömörítve letölthető innen.
A Doreal és a magyar kiadó által elkövetett hibák szerencsére nem olyan súlyosak, hogy károsítanák a szöveg mondanivalóját, így esetükben nagyobb szerencsénk volt, mint a hiányos Dzyan könyvével, a szimpla költeményként kezelt Upanisadokkal vagy a durván műferdített Széfer ha Zohárral. Ettől függetlenül, ha valakinek esetleg meg van a smaragdtáblák eredeti szövege (fénykép vagy kopírozott másolat) az ősi írásjelekkel, örülnék ha elküldené az Eseményhorizontnak, egy alaposabb tudományos elemzésre.
Kiegészítések: A Doreal álnév jelentése angolul: do real: igazit csinál, valódit csinál. A szótagok jelentése magyarul: do-re-al: a Napisten alatt (alárendeltjeként) csinál (dolgozik, cselekszik).
A könyv borítóját tervező Egedi-Kovács Melinda szintén nem volt beavatott, így sikerült az előoldalra (a könyvtábla arclemezére) egy olyan képet összeügyeskednie,  amin a táblára író, íbiszfejű Thoth isten fölött egy szabálytalan geometriai ábra látható. Helyesen ide egy oktaédert kellett volna rajzolnia, a szerinó szimbólumát.

Tartalomjegyzék

I. Smaragdtábla: Az Atlantiszi Thoth története
II. Smaragdtábla: Az Amenti Csarnok termei
III. Smaragdtábla: A bölcsesség kulcsa
IV. Smaragdtábla: A Megszületett Tér
V. Smaragdtábla: Unal lakója
VI. Smaragdtábla: A mágia kulcsa
VII. Smaragdtábla: A hét Úr
VIII. Smaragdtábla: A misztériumok kulcsa
IX. Smaragdtábla: A tértől való szabadulás kulcsa
X. Smaragdtábla: Az idő kulcsa
XI. Smaragdtábla: A fent és a lent kulcsa
XII. Smaragdtábla: Az ok és okozat törvénye és a Prófécia kulcsa
XIII. Smaragdtábla: Élet és Halál kulcsai
XIV. Kiegészítő Smaragdtábla: A Jelképek
XV. Kiegészítő Smaragdtábla: A Titkok Titka

Készült: 2009. novemberében.

Következő írás

Vissza a tartalomhoz